neděle 18. září 2011

Motoservis Jiří Záruba, Smolnice/Louny

Nemám moc čas. Ani jsem ještě nestačil napsat o mé cestě s kamarády letos do Alp, ale musím napsat pozitivní zkušenosti se servisem, kde se podrobila moje Honda pravidelné údržbě.
Zajímavou náhodou jsem se seznámil s fajn chlapíkem, Jirkou Zárubou. Servismenem motorek. Ve své dílně nedaleko od Prahy, tedy kousek od Loun, servisuje důkladně a poctivě motorky. A protože člověk pro své hobby je ochotný hledat jen tu nejlepší péči - chci, aby mi motorka sloužila věrně a kdykoliv - slovo dalo slovo a na servis se nejelo na Jarov do Prahy, ale do obce Smolnice. Cesta jednoduchá a pohodlná.

Po mobilu jsme se lehce předem domluvili, co motorka bude potřebovat a jak má postupovat, když objeví nějaký problém. Jel jsem na servis po dvou letech od koupě, Honda měla najeto cca 12 tis. km, měla za sebou motodovolenou v Alpách (cca 1.800,-Km s kufry), nepozoroval jsem žádné závady. Dohodli jsme se na výměně oleje a všech filtrů, včetně palivového. Autoriz.servisy ho prý nerady mění (kvůli ceně cca 2.850,-) a navíc je k němu pekelný přístup. Ovšem majitelé strojů se vstřikováním vědí, co se pak stane, když nějaký bordel zanese vstřikovací čerpadlo a trysky.... Dále kompletní a pečlivá kontrola celého stroje, reálná kontrola ventilů, řetězové sady, brzd vč.výměny kapaliny, dotažení a promazání hlavy řízení, elektronická diagnostika stroje, kontrola chlazení etc etc etc.... no bylo toho hodně :-) Motorka ve středu večer přivezena v sobotu po obědě hotovo.

Pozitivně hodnotím přístup servisu. Při přejímce se mnou Jirka vše prošel a pečlivě se vyptával, co a jak motorka dělá, v jakých režimech, jak se chová, co je či není za problém etc. Prolezl důležitá místa i fyzicky, navrhl řešení a dohodli jsme předběžnou cenu. V sobotu ráno sdělil finální cenu a kdy plus minus (hodina) bude hotovo. Po příjezdu se mnou znovu prošel, co a jak bylo měněno, seřízeno, čištěno, mazáno, co nás čeká dalších 2000 km (nové gumy - dodá za zajímavou cenu, vymění a vyváží), 6000, 10000 km atd... Spolu jsme prošli citlivá místa na motorce, sdělil, co kontroloval navíc a co provedl v rámci údržby (vč.odsátí bordelu z přepadu skříně, mazání atd...). Dohodli jsme, co uděláme na jaře (gumy a vyhřívané hefty) a co nás čeká při další pravidelné prohlídce, případně jaká vylepšení lze realizovat, např. zvažovanou výměnu pružin v tlumičích za Ohlins a jejich přesné nastavení dle hmotnosti jezdce, neboť primárně je moto připraveno pro 75 kg jezdce. No, mých 100 Kg s helmou a oblečením je trochu nad :-) Zaplatil jsem požadovanou cenu (nikoliv přemrštěnou, ale velmi dobrou, vzhledem k tomu, jaká soda by mne čekala u autoriz.servisu). Bohužel, prohlídka za 600,-Kč před cestou v Alpách v autorizovaném servisu Praha Jarov byla asi podivná, neboť dle nich bylo vše OK. Při kontrole nyní bylo zjištěno, že ...já to snad ani nebudu psát, prostě je asi div, že jsem dovolenou dojel....
Motorka jede velmi dobře a se servisem, provedenou prací a přístupem jsem velmi spokojený. A navíc - Jirka je specialista na Hondy CBF :-) Ví asi o nich hodně, včetně technických specifikací a libůstek ;-)

Doporučuji proto z osobní zkušenosti kontakt a případnou návštěvu, klidně se při kontaktu odvolejte na mě.
Kontakt:
Jiří Záruba
Smolnice 175
okr.Louny

tel.: 607 184 145
email: Jirizaruba82(zavináč)seznam.cz
ten "červený dům s žlutým Fiatem před", tak to je ono :-)






24 komentářů:

  1. Ahoj BOBE650, asi budu BOBEK1000:-)
    Jiří Záruba, to je jako temná strana síly(Dark Vader)je proti němu hadr:-)
    Tohoto člověka znám již několik let a zažil jsem sním spoustu radovánek, jelikož neznám člověka, kterého by nepodělal.
    Takže Bobe až se ti vysype mašina a ty si budeš říkat jak je to možné, doporučím ti raději Altman Moto ve Smečně u Slaného Tel. 721623185
    Má v motodílně dokonce i podlahu a nespravuje motorky na štěrku:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. ten kdo to psal beze jmena je proste srab a zavistivec a ubozak ktery neumi ani udelat svoji praci kvalitne a bude kritizovat jine vim okoho jde to az priste zverejnim jmeno proste jen zavist ze sam neumi nic a proc porad otravoval s masinou

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím, mohl by zde reagovat Bob650, kterému patří tento blog? Zajímalo by mne, zda má "BOBEK1000" pravdu a hlavně, jestli se majiteli nic nestalo s motorkou. Děkuji B.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja jsem blog presunul, proto sem nechodim. Nemel jsem u Zaruby zadny problem. Motorku perfektne servisoval a vse dle dohody. Nemam z toho zadne procenta :-) jen jsem se podelil o dojem. Protoze jsem se prestehoval, mam to daleko a proto uz tam nejezdim, ale motorka naprosto ok, zadny problem.atd. Takze tak :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak pane B.....pravda je v tomto ohledu ošemetná, protože BOB650 zjevně netuší čeho všeho je Jiřík schopen a šířit ho jako poctivého člověka je mě a pulce Loun jak se říká proti srsti. Jeho fikce mě zvedají adrenalin!!Co takhle fakta BOBE? Jo a musím ještě napsat přímo Jiřímu -zveřejni o koho jde, ale myslím že ty máš tolik nepřátel že můžeš jen marně plivat do tmy.

    OdpovědětVymazat
  6. co to tady pisete za blaboly

    OdpovědětVymazat
  7. davame k nemu motorky i auta a za xlet zadnej problem muzu jen doporucit a znam i dalsi lidi kreri by jinam stroje nedali,mimochodem je to borec pres motokrosy a tlumice takze asi tak tem zavistivym lidem

    OdpovědětVymazat
  8. tento servis mužu jen hanit jak provedenou praci na mem stroji tak konzultaci s dalšima jeho zakaznikama a že jich znam kdy se spiš tahaly prachy a prace žadna naopak škody , a co jsem četl vejš s tim štěrkem je to pravda take jsem tam viděl valet motor při nahodne prohlidce

    OdpovědětVymazat
  9. Motoservis Záruba - pan Jiří Záruba - už nikdy více !!! Varuji všechny ostatní ať se velkým obloukem vyhnou ! Pan Záruba je schopen vymyslet si že v motoru máte mimozemšťany jen aby z Vás vytáhnul peníze. Většího podvodníka jsem v životě neviděl. Motocyklům vůbec nerozumí jen si vymýšlí závady a práce žádná. Vybrat zálohu a tím servis končí !

    OdpovědětVymazat
  10. Hledám motoservis a narazil jsem na toto fórum, nemám ve zvyku psát na diskuze. Ale tohle je povinnost. S panem Zárubou jsem měl také negativní zkušenost a vše negativního co se zde píše je do puntíku pravda ! Odborník na motokrosy ? tak možná podle něj ! Je to zloděj a podvodník !! Vyhněte se mu velkým obloukem. Celé Louny ho dobře znají. Pouze výmysly a fikce.

    OdpovědětVymazat
  11. jo jo zlatý Altmanmoto !

    OdpovědětVymazat
  12. Pan Záruba je sedmilhář a podvodník, navíc ani nemá žádnou živnost vše probíhá na černo !!! Doporučuji se zdaleka vyhnout !

    OdpovědětVymazat
  13. Tak mrzí mě, že jsem taky důvěřoval. Nevím proč proč jsem se nechal, ale možná je to tím, kolem sebe nemám zmrdy. Krom tady toho Záruby. Tohle forum čtu pozdě. Nicméně koukám, že jsou tu čerstvé příspěvky, tak nepodělal jen mě. Mám starou XTZ 750 kterou používám na expedice. Naposledy jsem jí v Kyrgyzstánu utopil a začala brát olej. Popraskanej rám z Kazachzstánu. Chtěl jsem po něm před Marokem udělat vršek motoru (pístní sada, výbrus, gufera ventilů) a povařit rám když bude venku motor. Nic víc. Datum 27.6 2016. Začali jsme s cenovkou na 35 tis. Hned jsem vytopil záložku 8 tis. a za 14 dní telefon, že cenovka je 58 tis a že mám dotlačit 30 další zálohy. Dodal jsem ještě vlastní těsnění za 3,5 tis. Ok souhlasil jsem s tím, že za ty prachy bude vše v motoru (ložiska, šály, pístní sada) vyměněné a opravený rám, vyměněná ložiska v krku. Nedostal jsem doklad o záloze. Dlouho nic až jsme se potkali v polovině srpna na obědě, že nemůže pokračovat kvůli pístní sadě. Že jí ještě nemá. Výbrusovejch pístních sad jsem do 5ti minut sehnal pokokot. Tak kde je problém. Že v Nikasilu kterej je za 10 tis. Musel jsem ho přesvědčit že to má ocelové vložky a že žádný Nikasil tam nepatří. Přidává se spojka za 14 tis. s kterou jsem doposud neměl žádný problém a že je koš vodrbaný. Nechal jsem si poslat fotku a najednou že už tak vodrbaný není. Možná tak já jsem mohl bejt vodrbanej o 14 tis. K datu 16.9 plánovanej odjezd do Maroka a týden před odjezdem motor nebyl poskládaný. Docela nervy - 2 dny před odjezdem posílá video, že motor vrčí. Volá mi jak to tahá a že 160 po poli. Haldy keců. Ty vole, s novou pístní sadou, za hodinu volá, že motor krkl čápa. Den před odjezdem a to nemám ještě technickou. Do pýči. Ptal jsem se co se stalo. Po rozebrání zjistil, že neočistil kartery od křemičitýho písku( nechal je pískovat). Písek prošel celým motorem a je totálně na odpis. Jel jsem tedy pro motor pod Krkonoše, který my půjčil kamarád (motor ležel 6 let v krabici a moc se o něm neví) Dovezl jsem ho Nikasilovi a ten ho přes noc nakomponoval. Po cestě má drzost mě zavolat ať koupím ještě olej, odpovídám ať mě koupí 100 litrů nafty na cestu pro motor, který ještě musím vrátit. Ráno stojím na technický kterou dostávám na měsíc, z půjčeného motoru chčije olej a jiné pičoviny. Když jsem nakládal nasraně svůj dojebanej motor, tak se ptám kolikátej výbrus tam tedy je, jestli půjdou ještě válce prohonovat - odpovídá že vlastně tam jsou nové písty základního rozměru. Takže tam není plnohodnotnej výbrus, kterej jsem požadoval. Potřeboval se zbavit těch pístů na Nikasil. Proč tam není původní hlava? Dovezl jsem v průběhu dvě další hlavy aby si vybral tu nejlepší. Původní dojebal strojovým zabroušením sedel a nejsou tak žádné ventilové vůle. No tak šáhl po té co má mázlá sedla na vačce.. Přiznal že žádný šály na klice nedělal. Tak co vlastně za své prachy mám..
    - nastříkaná víka spojky a altiku (nepožadoval jsem)
    - natřené svody (nechtěl jsem)
    - nastříkaný šusplech (nechtěl jsem a úplně škoda práce, jezdim sračkama)
    - převinutý altik (víko s altikem jelo maroko a problémy s dobíjením)
    - povařenej rám (ano a jsem ochotnej za to zaplatit)
    - zkurvený motor z kterýho nic nepoužiješ (písek je všude)

    Navrhoval jsem ať z 38 vrátí 30 za které koupím jetý motor a udělám si ho, ale bránil se že ten motor dá do topového stavu. Ten zmrd u mě nemá důvěru. Při požadování náhrady není schopnej odpovědět na jaké ičo provozuje činnost, pojištěnej není a já nemám doklady o zaplacení zálohy. Nemám reklamační list. Doklady odmítl vystavit a tvrdí že firma není jeho. Ve firmě Dvořák & Záruba AutoMoto Servis s.r.o. IČ: 01452819 je jednatelem. V listopadu založil další firmu GOX7-CZECH Service s.r.o. IČ: 05524946 . Není tedy pravdou, že ho k zodpovědnosti nelze dohnat. Už mám za sebou jiné zmrdy a tomuhle to zřejmě nedošlo, že by se měl problémům stavět. Z principu mu to nenechám. Co čtu, tak se mu daří podělávat dále. Nenechte se a pokud potřebujete radu, tak napište na dorf@email.cz.
    Zdravím Láďa

    OdpovědětVymazat
  14. pozor,největší mrdka Jří Záruba!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Bob650 - dvouletá motorka s najetými 12 000 km je sotva zajetá a ty to popisuješ, jak kdyby už to bylo skoro na generálku. Nebo tě pan superhypermegaservisman tak zblbnul, aby z tebe mohl vytahat prachy?

    OdpovědětVymazat
  16. Bobo nemá čas a přitom zplodí reklamní článek jak z TV shopingu. Motorka s 12 000 km a pan super obětavý mechanik vysvětluje, co ji čeká po 6 či 10 000 km. To nemáš servisku a návod? No jo, Honda, co už má najeto celých 12 000 - to už potřebuje pořádnou péči a citlivého odborníka, že? Nebýt toho superservisu, tak už by určitě víc km nenajela. S auto Jarov nemám nic společného, ale když tak vychvaluješ toho experta z červeného domečku a co všechno udělal, tak proč neuvedeš konkrétní a PROKAZATELNÁ fakta o tom, co špatného udělal autorizovaný servis?
    Nebo, že by se jednalo o naprosto trapnou sebereklamu?

    OdpovědětVymazat
  17. To jsem teda zvědavej, v jakým stavu se mi vrátí motorka, která je v servisu už půl roku.

    OdpovědětVymazat
  18. Ty krávo navrhuju se spojit a dojet mu dát pořádně přes držku zmrdovi ! Mám uplně stejnou zkušenost, místo domluvený opravy ze mě chtěl udělat kokota že je motorka total na odpis, nebral telefony, vymlouval se atd.. furt že na něco čeká a neustálé navyšování ceny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi tím co jsem byl v Maroku přibyli další spokojení zákazníci. Víše jsem ke svému textu dal kontakt na můj mail. Kontaktujte mě. Protože já už jsem rozjel show a nenechám zmrda klidně vyspat. Láďa

      Vymazat
  19. Jojo, svatá pravda...

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den, kolegové jedné stopy. Tento výše nazvaný Dick Head mě oškubal o 30tisíc. Hory doly zlata jak motorka bude jak když sjela s linky. Velkou piču! Zajel jsem s tím dva okruhy a motor se mi rozletěl!! Tomu to člověku bych nesvěřil ani koloběžku. Akorát umí kecat a tahat prachy. A kurvit lidem radost. Velkej Chzech Made Man aneb Golden Czech Šmejd!! Nemá cenu se více rozepisovat!

    OdpovědětVymazat
  21. Toho srace Zarubu nebrat... Je to nymand co zkurvi na co sahne... Udela praci spatne a jeste od toho dava ruce pryc i kdyz je to prokazatelne jeho chyba... A pak se zbabele schovava v garazi protoze po nem jde hospodarska kriminalka... Hlavne ze si za to bere nekrestanske penize... Debil tlustej...

    OdpovědětVymazat
  22. Vymrdanec tlustej... Dluzi kam se podiva a zbabele se zapira... Hlavne ze ma svuj servis a vse umi mrdka...

    OdpovědětVymazat